Vajíčka na mäkko/hniličku.

Ako sa... postupy, rady a finty pri varení.

Vajíčka na mäkko/hniličku.

Poslaťod Nikitenko » 29. Sep 2012 (Sob) 8:17:04

Ak si chcete byť istí, že vajíčko bude uvarené naozaj na hniličku, tak... finta spočíva v tom že: vajíčka vždy opatrne/pomaly vkladajte až do už vriacej vody. Síce hrozí prasknutie z teplotného šoku (preto vkladáme pomaly/opatrne), ale tým je zabezpečená určitá konštantnosť podmienok varenia. Čas treba postupne (podľa predchádzajúcich varení... v tom istom hrnci a pri rovnakom množstve vody !) zistiť, orientačne cca 3-4min. Po tomto čase ihneď vylejte horúcu vodu z hrnca a do polovice urovne vajíčok na chvíľu prilejte studenú. Po chvíľke vyberte a môžete vajíčka šúpať.

Na hniličku mám odskúšané že treba 4-5min.


Nikitenko (Master chefisko s16 )
P.S.: varenie vajicok, vajicko, vajicka, vajicka na hnilicku.
Obrázok užívateľa
Nikitenko
 
Príspevky: 590
Registrovaný: 29. Júl 2012 (Ned) 15:08:37
Bydlisko: Bratislava

Späť na Recepty

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron