Ak si chcete byť istí, že vajíčko bude uvarené naozaj na hniličku, tak... finta spočíva v tom že: vajíčka vždy opatrne/pomaly vkladajte až do už vriacej vody. Síce hrozí prasknutie z teplotného šoku (preto vkladáme pomaly/opatrne), ale tým je zabezpečená určitá konštantnosť podmienok varenia. Čas treba postupne (podľa predchádzajúcich varení... v tom istom hrnci a pri rovnakom množstve vody !) zistiť, orientačne cca 3-4min. Po tomto čase ihneď vylejte horúcu vodu z hrnca a do polovice urovne vajíčok na chvíľu prilejte studenú. Po chvíľke vyberte a môžete vajíčka šúpať.
Na hniličku mám odskúšané že treba 4-5min.
Nikitenko (Master chefisko )
P.S.: varenie vajicok, vajicko, vajicka, vajicka na hnilicku.